13826
Book
In basket
(Kanon tradycyjnej kuchni polskiej / Hanna Szymanderska.)
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii äKanon Tradycyjnej Kuchni Polskiejö prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ľ nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. äDróbö to ósmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: * co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso, * czym się różni drób faszerowany od nadziewanego, * po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem, * skąd pochodzą kotlety Pożarskiego, * jak usunąć kości z kaczki. Ponad 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
Availability:
Wypożyczalnia Racławice
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Tyt. grzb.: Drób.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again