2 wyniki
Książka
W koszyku
(Tradycyjny Smak.)
"Chleb z własnego pieca" Margret Merzenich, Erika Thier Jak samodzielnie upiec chleb? Smak i zapach tradycyjnego chleba jest niepowtarzalny. Dlaczego nie zacząc piec chleba w domu? Nasz poradnik opowiada o tym, jak dawniej pieczono chleb, a także zachęca do samodzielnego wypieku dzisiaj - zarówno w specjalnym piecu opalanym drewnem, jak i w zwykłym domowym piekarniku. Warto spróbować, by zyskać smaczne i zdrowe pieczywo, ale też ogromną satysfakcję z tworzenia czegoś niezwykłego, choć tak powszechnego. * Budowa tradycyjnego pieca * Gatunki zbóż i typy mąk do wypieku chleba * Chleb na zakwasie i na drożdżach * Przepisy na chleb i bułki oraz różne pikantne i słodkie wypieki.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Racławice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Encyklopedia Zdrowia)
Data wyd. na podst. strony internetowej wydawnictwa
Poradnik kulinarny zawiera łatwe i sprawdzone przepisy na chleb, bułki i pieczywo z różnych stron świata, przedstawia wykonanie krok po kroku oraz cenne wskazówki, jak piec chleb w domu, m.in. jak przygotować zakwas, jaką mąkę wybrać. Książkę uatrakcyjniają liczne zdjęcia.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Racławice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej